"Helaasheid der dingen" populairst bij scholieren

Het boek "De helaasheid der dingen" van Dimitri Verhulst is het populairst bij de Vlaamse scholieren. Dat blijkt uit de ranglijst van de website Scholieren.com. Het boekverslag van "De helaasheid der dingen" werd het afgelopen jaar het meest gedownload op de website.

In de top drie van de meest gedownloade boekverslagen prijken ook "De aanslag" van Harry Mulisch en "Het gouden ei" van Tim Krabbé.

Het is de eerste keer dat Scholieren.com een ranglijst vrijgeeft voor Vlaanderen. De website is vooral populair in Nederland, maar ontvangt ook uit België maandelijks 300.000 unieke bezoekers. Scholieren vinden er info die hen helpt bij hun huiswerk, zoals boekverslagen.

Top 10 van populairste boeken in de middelbare school

  1. De helaasheid der dingen, Dimitri Verhulst
  2. De aanslag, Harry Mulisch
  3. Het gouden ei, Tim Krabbé
  4. Wild Vlees, Marita de Sterck
  5. Het engelenhuis, Dirk Bracke
  6. Ontvoerd, Helen Vreeswijk
  7. Niets was alles wat hij zei, Nic Balthazar
  8. Black, Dirk Bracke
  9. Het diner, Herman Koch
  10. Siegfried, Harry Mulisch

Volgens de samenstellers van de lijst is het opvallend dat er vijf van de tien boeken verfilmd zijn: "De helaasheid der dingen", "De aanslag", "Het gouden ei", "Niets is alles wat hij zei" en "Het engelenhuis" (onder de titel "Bo"). Bovendien zijn de boeken over het algemeen ook erg dun. Het gemiddelde ligt rond de 200 pagina's.