"Honderden banen bedreigd bij Hewlett-Packard"

Volgens de vakbonden zouden er "enkele honderden banen" verdwijnen bij technologiegroep Hewlett-Packard. De directie wil voorlopig geen commentaar kwijt.

Eind mei kondigde de Amerikaanse IT-gigant Hewlett-Packard aan dat het wereldwijd 27.000 banen zou schrappen. Later werd duidelijk dat het ging om 8.000 banen in Europa en voor onder meer Frankrijk zijn duidelijke cijfers bekendgemaakt.

Op basis daarvan denken de Belgische vakbonden dat er in ons land "honderden banen" verloren dreigen te gaan bij het bedrijf. De directie wil voorlopig geen commentaar kwijt, maar wacht op een studie van consultant McKinsey. Die zou eind augustus worden bekendgemaakt. Bij HP werken in ons land 2.000 mensen in Diegem en nog eens 600 in Mechelen.

De Europese vakbonden dagen het bedrijf overigens voor de arbeidsrechtbank omdat het ontslagen zou doorvoeren zonder eerst Europees te overleggen.