"Ontslag is een overdreven reactie van het OCMW"

De christelijke vakbond ACV vindt de reactie van het Aalsterse OCMW overdreven. De directie van het OCMW-rusthuis in Erembodegem heeft zes personeelsleden op staande voet ontslagen omdat ze 's nachts een feestje gehouden hadden in het bejaardentehuis.

Het gaat om personeelsleden die de nachtdienst hadden en collega's die speciaal voor het feestje naar het rusthuis kwamen. Ze wilden vieren dat een collega zwanger is. De bejaarden zouden niets hebben gemerkt van het feestje.

De maandag na de feiten werd het zestal meteen ontslagen. "Dit is niet te verantwoorden in een woonzorgcentrum", zegt OCMW-voorzitter Patrick De Smedt. De OCMW-raad moet het ontslag wel nog officieel bevestigen.

Het ACV is het dus niet eens met de beslissing van de OCMW-voorzitter. Volgens de vakbond hebben de rusthuisbewoners niet geleden onder het feestje en was er zelfs geen sprake van een "feestje". "De personeelsleden hebben hun werk laten primeren. Ze zijn collegiaal geweest zodat de vroegdienst geen werk had. Ze hebben één glas, maximum twee glazen cava gedronken", legt Diane Van Cauter van het ACV uit. De personeelsleden zelf hopen dat het ontslag om dringende reden nog ingetrokken wordt.