"Toen ik veren uitspuwde, wist ik het wel"

Een dagje attractiepark liep afgelopen donderdag anders dan verwacht voor de 12-jarige Shane Matus. Terwijl hij genoot van een ritje op de achtbaan, kreeg hij plots een geweldige smak tegen zijn gezicht. Eens van de schrik bekomen, merkte de jongen dat zijn mond vol veren en bloed zat. De jongen bleek uiteindelijk in botsing te zijn gekomen met een vogel.

Het incident deed zich voor op een van de snelste achtbanen ter wereld in een Six Flags-pretpark in Jackson Township, New Jersey (VS). Matus zat helemaal vooraan in de achtbaan.

De jongen deed zijn verhaal op de nieuwswebsite NBC10 Philadelphia: "Toen de vogel tegen me vloog, was mijn eerste reactie: "Wat is dat in godsnaam?" Heeft iemand een bal gegooid, of iets anders? Ik riep van "Oh my God, oh my God!" Toen ik dan pluimen begon uit te spuwen, wist ik het wel." Men vermoedt dat het om een duif ging.

"Ze zeggen dat de vogel ontplofte. Het deed erg pijn gedurende een drietal seconden. De mensen die achter ons zaten waren overal bedekt met bloed en pluimen."

Volgens de jongen heeft hij enorm veel geluk gehad omdat hij net voor de botsing met de vogel een autoalarm hoorde afgaan en hij zijn hoofd in die richting wendde: "Mocht dat alarm er niet zijn geweest, dan was de vogel recht in mijn oog gevlogen." Een ambulance bracht Matus naar een ziekenhuis, waar diverse kneuzingen en schrammen op zijn gezicht en nek werden vastgesteld.

"Ik kon niet geloven dat mijn zoon zoiets meegemaakt had. Wat voor een bizar ongeval was dit. Een vogel? Die dan zoveel schade aanricht?", zei vader Adam nog.

De attractie werd na het voorval een dertigtal minuten stilgelegd. Volgens een woordvoerder van het pretpark had zich tot dusver nog nooit een dergelijk incident voorgedaan.

lees ook