Brusselse luxehotels gaan voor ster minder

Enkele Brusselse vijfsterrenhotels hebben de voorbije jaren zelf om een devaluatie naar vier sterren gevraagd. Ze vrezen anders klanten te mislopen omdat veel bedrijfsleiders hun personeel nu liever in goedkopere viersterrenhotels laten overnachten.

"Onze hoofdstad telt momenteel tien vijfsterrenhotels terwijl dat er in 2008 nog zestien waren", meldt Brusselnieuws.be. Het Sheratonhotel, het Renaissance Brussels Hotel, het Marriott-hotel, het Bristol Stéphanie-hotel, het Plaza Hotel en het Warwick Barsey-hotel  hebben om een devaluatie van vijf naar vier sterren gevraagd.

"Begrijpelijk", zegt Gerrit Budts van Horeca Vlaanderen. "Internationale bedrijven, zoals onder meer in de farmaceutische sector, hebben besloten om voor hun werknemers geen hotels met meer dan vier sterren te zoeken bij conferenties. De perceptie is dan ook anders."

Een devaluatie naar vier sterren betekent ook dat de hotels aan minder criteria moeten voldoen. Maar volgens Brusselnieuws.be betekent dat niet noodzakelijk dat de hotels ook hun prijzen verlagen.