Componist Batmanfilm neemt eerbetoon op

Componist Hans Zimmer, die de filmmuziek schreef voor de Batmanfilm "The dark knight rises", heeft een nummer opgenomen ten voordele van de slachtoffers van de schietpartij in een bioscoop in Aurora in Colorado.

"Ik nam dit nummer op in Londen in de dagen na de tragedie, als een gemeend eerbetoon aan de slachtoffers en hun families. 100% van de opbrengst gaat naar de Aurora Victim Relief-organisatie", schrijft Zimmer op zijn Facebookpagina. Het nummer "Aurora" is te verkrijgen via ITunes.

Tijdens een middernachtvertoning van "The dark knight rises" in Aurora opende een jonge man het vuur op het bioscooppubliek. 12 mensen kwamen om het leven en 58 mensen raakten gewond. De dader kon worden gevat.

Ondanks de tragedie blijft "The dark knight rises" de box office in de Verenigde Staten aanvoeren twee weken nadat hij in de zalen kwam.