Groen Westerlo heeft huiswerk klaar

Groen Westerlo heeft de kandidaten bekendgemaakt waarmee de partij op 14 oktober naar de kiezer trekt. Marc Van den Bruel staat op één. Inge Bastiaensen en Assunta Geens maken de top drie rond. De partij trekt naar de kiezer met de slogan “eerlijk & anders”.

Op de lijst van Groen staan 12 nieuwe gezichten. De opvallendste nieuwkomer is Assunta Geens op de derde plaats. Zij was nog niet zo lang geleden schepen van Cultuur voor de meerderheidspartij CD&V. Ook Jos Van den Heuvel, die de speeches schrijft voor heel wat CD&V-figuren, wisselde van kamp. Hij duwt de lijst van Groen Westerlo in oktober. Voormalig gemeenteraadslid Inge Bastiaensen staat op twee.

De bekendmaking van de lijst ging gepaard met de onthulling van het eerste campagnebord langs de kant van de weg onder de slogan “eerlijk & anders”. Inhoudelijk krijgt de campagne vorm door vijf aandachtspunten met elk vijf concrete voorstellen. De vijf punten zijn: Leefbare gemeente, Samenleven, Jongeren, Milieu en Ouderen.

lees ook