Meer boetes voor parkeren op gehandicaptenplaats

In 2011 zijn 42.618 chauffeurs beboet die onterecht een gehandicaptenplaats hadden bezet. Gemiddeld werden er dus 116 pv's uitgeschreven per dag, een stijging van 7,3 procent tegenover 2010. Dat staat in Het Laatste Nieuws.

Tegenover 2009 gaat het zelfs om een stijging van 15,1 procent, zo blijkt uit de cijfers van staatssecretaris voor Personen met een Handicap Philippe Courard (PS).

Ondanks de forse stijging benadrukt de politie dat er niet speciaal meer wordt gecontroleerd. "Telkens we een inbreuk vaststellen, schrijven we een boete uit", klinkt het. "Als het aantal overtredingen op twee jaar tijd met meer dan 15 procent stijgt, mag je aannemen dat dat de reële situatie weergeeft."

Gehandicaptenverenigingen zijn niet verrast. Ze wijten de evolutie onder meer aan de gewenning voor campagnes, de toenemende individualisering in de maatschappij en het overaanbod aan wagens in de steden.