Melvin Klooster komt voorlopig niet op scherm

Ketnet-wrapper Melvin Klooster zal voorlopig niet op het scherm te zien zijn. Dat heeft de openbare omroep beslist nadat een bericht was verschenen over een vermeend onderzoek naar zedenfeiten waarbij Klooster betrokken zou zijn.

"De VRT heeft zelf geen informatie over dit vermeende onderzoek en kan zich dus niet uitspreken over deze kwestie. De vermeende feiten zouden zich, volgens het Clint-artikel, niet binnen een VRT-context hebben afgespeeld", zegt de VRT in een persmededeling.

"Het spreekt voor zich dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel wordt bewezen. Gezien de aard van het vermeende onderzoek en het feit dat Melvin Klooster een tv-gezicht is, willen we in ieders belang wel voorzichtig handelen".

Daarom hebben de omroep en de Ketnet-wrapper in onderling overleg beslist om Klooster voorlopig niet op het scherm te brengen of VRT-evenementen te laten presenteren zolang er niet meer duidelijkheid is in de zaak.

Even de feiten dan: het parket zou een opsporings- en informatieonderzoek voeren naar mogelijke zedenfeiten tegen een ex-vriendin van Klooster in mei. Klooster ontkent de feiten. Hij is niet in verdenking gesteld is ook niet in voorhechtenis. De klacht tegen hem zou overigens afgezwakt zijn.