Nieuwe politieke partij in Zonhoven: Jong & Dynamisch

Zonhovenaars met politieke ambitie kunnen zich voortaan ook verkiesbaar stellen op de lijst van Jong & Dynamisch. Eén voorwaarde: kandidaten moeten jonger zijn dan 26 jaar. “Elke partij zegt tegenwoordig dat ze voor jongeren staat, maar dat is onzin”, zegt initiatiefnemer Olivier Goessens. Met zijn partij wil hij dan ook vooral een signaal geven aan de politiek, die te weinig rekening houdt met de jeugd.

Volgens Goessens is de aandacht trekken het meest noodzakelijke. Volgens hem zijn de gemeenteraadsleden vandaag de dag veel te weinig bezig met jongeren, hoewel ze vaak anders beweren.

“De naam Jong & Dynamisch is dan ook gekozen met een vleugje ironie. We hebben eigenlijk de meest onnozele naam gezocht. Elke partij zegt tegenwoordig dat zij voor de jongeren staat, maar dat klopt niet. Dat is zelfs klinkklare onzin. Politici willen vooral de grootste groepen van kiezers tevreden houden, jongeren horen daar niet bij.”

Goessens gaat er niet vanuit dat er iemand verkozen raakt. Daarvoor moet je in Zonhoven al zo'n 400 stemmen weten te ronselen. “Maar als het toch gebeurt, zullen we onze verantwoordelijkheid nemen. We hebben al tien kandidaten gevonden. Voor de meesten is dit gewoon een leuke manier om eens op zichzelf te kunnen stemmen. Zonhoven telt 20.000 inwoners en om een lijst in te kunnen dienen, hebben we honderd handtekeningen nodig. Dat mag geen probleem zijn. We hebben 24 kandidaten nodig. Het zou mooi zijn, mochten we een volledige lijst kunnen indienen."

Meest gelezen