Vlaggendrager Paralympics op SP.A-lijst Zwijndrecht

Discuswerper Gino De Keersmaeker, die in september voor de zesde en laatste keer deelneemt aan de Paralympics, staat op de 15e plek op de SP.A-lijst in Zwijndrecht. De lijst wordt getrokken door twee aftredende gemeenteraadsleden, Denise Melis-De Lamper en Ronny De Wolf. OCWM-raadslid Guido Weyns duwt de lijst.

Gino De Keersmaeker kroonde zich 16 jaar geleden in Atlanta tot olympisch kampioen in de discipline discuswerpen, en veroverde in Sydney en Athene telkens zilver. Hij was ook vier keer wereldkampioen. Hij verloor in 1991 bij een ongeval zijn linkerbeen tot aan zijn knie.

Hij zal op 29 augustus de Belgische vlag dragen tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in Londen. Hij voert een delegatie van 40 Belgen aan.

lees ook