Vrouwen in shock: McSteamy verlaat "Grey’s anatomy"

Het blijkt al jaren een favoriet twistpunt van de fans van de Amerikaanse ziekenhuisserie "Grey’s anatomy": McDreamy of McSteamy? Beide mannelijke personages doen elk op hun eigen manier vele vrouwenharten seizoen na seizoen harder kloppen. Wellicht daarom kwam het bericht dat acteur Eric "McSteamy" Dane er vanaf volgend seizoen de brui aangeeft erg hard aan. Nieuwsmedia, internetforums en Twitter noteerden vrouwentranen in overvloed.

De 39-jarige Dane kreeg zijn bijnaam McSteamy nadat hij uit een stomende douche, enkel bedekt met een spierwitte handdoek om de lenden, zijn tegenspelers en de (vrouwelijke) tv-kijkers met zijn lichaam imponeerde (zie kleine foto). Tegenover hem stond acteur Patrick Dempsey, McDreamy, die het vooral van zijn sex appeal moest hebben. Polls waren niet altijd even duidelijk wie het populairst van beiden was.

Eind vorige week liet Dane dan weten dat hij andere artistieke uitdagingen wil aanpakken en meer tijd wil besteden aan zijn gezin. Exit McSteamy dus. Nieuwsmedia wereldwijd konden hun verbazing in hun berichtgeving nauwelijks onderdrukken:

-"Eric Dane slaat fans bewusteloos met beslissing." (Toronto Sun)
-"McSteamy zal zijn kijkers niet langer in vuur en vlam zetten. Zonder twijfel laat zijn vertrek zijn vrouwelijke fans, die het wel waardeerden deze mooie man in doktersplunje te zien, in tranen achter." (24 Matins)
-"De heetste dokter zal geen rondjes meer lopen in het Seattle Grace Hospital. Toch hopen we op nog een paar gastoptredens, met ontbloot bovenlijf dus." (Jackson Sun)
-"Zijn vrouwelijke fanbase werd almaar groter door zijn rol van droomprins McSteamy. Maar die fans treuren nu. Dane stopt ermee." (Daily Mail)
-"Oh nee! Dane verlaat de ziekenhuisserie." (L’Express France)
-"Voor velen komt deze beslissing zeker te vroeg." (Bild)

Maar het waren vooral de vrouwelijke fans die verweesd achterbleven. Een beperkte selectie van vooral steeds weer dezelfde opmerkingen:

-"Hij was de enige reden waarom ik keek."
-"Nooooooooooooooo!!!!!!!!"
-"Waarom? Waarom? Waarom?"
-"Deze man is gewoon verrukkelijk. Neem hem niet van ons af."
-"Wat een schande! Ik ben compleet verliefd geworden op deze man."
-"Wat doe je mijn vrouw aan?"
-"Ik stel een hulpgroep voor, voor het verwerken van deze rouwperiode"
-“Laten we samen treurig zijn.”

lees ook