12 jaar cel voor ontvoering van 23 jaar lang

Een vrouw die 23 jaar geleden een pasgeboren baby had ontvoerd in de VS, moet 12 jaar de cel in. In januari vorig jaar kwam er een ontknoping in de zaak. Het meisje, met haar geboortenaam Carlina, had zelf ontdekt dat haar moeder niet haar biologische moeder was.

In augustus 1987 was Joy White bevallen van dochter Carlina. 19 dagen na de geboorte keerde de moeder met haar dochter terug naar het ziekenhuis omdat ze hoge koorts had. Nadat ze de kamer van Carlina had verlaten, trof ze bij haar terugkeer een lege kamer aan. 23 jaar lang was er geen spoor van het meisje.

De nu 50-jarige vrouw Ann Pettway had het meisje meegenomen en heeft haar al die tijd opgevoed als haar eigen kind. Volgens de openbare aanklager wilde Pettway een baby - ze had al drie miskramen gehad - en "bouwde ze een web van leugens waarmee ze de waarheid over haar familie 23 jaar lang verborgen kon houden voor het kind". Het meisje kreeg de naam Nejdra Nance.

Het meisje zelf is er uiteindelijk op uitgekomen dat haar moeder niet haar biologische moeder is. Zo kon haar moeder geen geboortecertificaat voorleggen toen ze daarom vroeg omdat ze zwanger was.

Carlina/Nejdra Nance deed zelf wat opzoekingswerk en ze herkende uiteindelijk zichzelf tussen foto's van vermiste kinderen op het internet. Een DNA-test bevestigde dat haar moeder geen biologische band heeft met haar. Ze werd toen herenigd met haar biologische familie.

De echte vader van Carlina vindt dat Pettway een langere gevangenisstraf had moeten krijgen. "Ze moet 23 jaar krijgen, net zoveel als ze van ons heeft gestolen", had hij eerder al gezegd. De moeder zei tevreden te zijn met de straf. De openbaar aanklager had 20 jaar gevraagd, het is dus 12 jaar geworden.

De vrouw bood haar verontschuldigingen aan aan de echte ouders van Carlina. "Ik begrijp het als ze die niet willen aanvaarden. Ik ben hier om mijn fouten recht te zetten en om vergiffenis te vragen", zei ze.