“Hou je nog van mij?” moet Brakelaar stemmen opleveren

Brakels Open VLD-gemeenteraadslid Marcel Van Snick hoopt de kiezers te verleiden met een opvallende campagne. Voor zijn woning in de Reepstraat in Everbeek plaatste hij een groot bord met als slogan “Hou je nog van mij?'. Hij verspreidt ook flyers met hetzelfde opschrift, aangevuld met de woorden “... als de tijd van toen”.

"Ik wou met iets ludieks uitpakken", zegt de 71-jarige Van Snick. De man is altijd een van de grootste stemmenkanonnen geweest in de Brakelse politiek. Hij zit al sinds 1971 in de gemeenteraad en was ook een kwarteeuw schepen. In 2006 behaalde hij nog ruim 1.300 stemmen, enkel Herman De Croo deed toen beter.

In 2008 besloot hij zijn mandaat als schepen op te geven, maar voor de komende verkiezingen laat hij alle opties open. “Als de kiezer me weer wil als schepen en mijn gezondheid het ook toelaat, dan ben ik daar zeker toe bereid."

Marcel Van Snick staat op de 22e plaats, net voor lijstduwer Herman De Croo. Of Brakel nog van Van Snick houdt, weten we op 14 oktober.

lees ook