Dranouter legt nu al positieve cijfers voor

Het Dranouter Festival zal voor het eerst in jaren met een positief resultaat eindigen. Dat zegt organisator Bavo Vanden Broeck al voor de start van het festival. Komend weekend trekken 60.000 festivalgangers naar Dranouter.

De goede cijfers zijn volgens organisator Bavo Vanden Broeck het gevolg van de goede voorverkoop. "Ons streefcijfer van 60.000 wordt gehaald", zegt Vanden Broeck. "Dit jaar zijn we ook goedkoper. We compenseren dat door opnieuw van vier naar drie festivaldagen te gaan en de artiesten meer te laten aansluiten bij ons doelpubliek."

Vanden Broeck meent dat de nieuwe aanpak nodig was. "We hadden het al een paar jaar moeilijker waardoor de reserves uitgeput raakten."

De goede cijfers werken volgens de organisator motiverend voor de volgende jaren. Hij vindt het dan ook belangrijk om ze al op voorhand te communiceren. "Op die manier kan de focus op vernieuwing gelegd worden", laat Vanden Broeck weten.