Gevechten in Aleppo gaan onverminderd voort

In Aleppo zet het Syrische regeringsleger de aanval tegen de rebellen voort. De Syrische staatstelevisie zegt dat de rebellen ernstige verliezen lijden. Maar de opstandelingen spreken die berichten tegen. Het offensief is haar vierde dag ingegaan.

De hevige gevechten tussen het Syrische regeringsleger en de opstandelingen gaan onverminderd voort. Volgens de Syrische staatstelevisie heeft het regeringsleger de "terreurgroepen" ernstige schade kunnen toebrengen en konden regeringstroepen enkele wijken innemen. Het leger zou ook gevechtshelikopters hebben ingezet.

Maar de rebellen spreken die berichten tegen en zeggen dat het net het regeringsleger is dat zware verliezen heeft geleden. Geen enkele onafhankelijke bron heeft de berichten van beide partijen kunnen bevestigen.

Volgens het Syrisch observatorium van de mensenrechten, een niet-gouvernementele organisatie, hebben opstandelingen 2 politiekantoren in Aleppo aangevallen. Minstens 40 agenten zouden daarbij om het leven zijn gekomen.De rebellen zouden ook een militaire rechtbank, een complex van de inlichtingendienst en een kantoor van de regeringspartij hebben beschoten.

Het aanhoudende oorlogsgeweld in de stad heeft een vluchtelingenstroom op gang gebracht. Al zeker 200.000 mensen zijn  Aleppo ontvlucht, zo blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties.