Gotye kan 2 MTV Awards in de wacht slepen

De Belgisch-Australische zanger Gotye kan de prijs voor de beste video van het jaar winnen op de MTV Video Music Awards. Zijn nummer "Somebody that I used to know" maakt ook kans in de categorie beste montage.

Rihanna en Drake gingen met de meeste nominaties voor de MTV Video Music Awards lopen. De zangeres en de rapper zijn allebei genomineerd in vijf categorieën. De twee worden op de hielen gezeten door Katy Perry, de grote winnares van vorig jaar, die vier nominaties op zak heeft.

De 24-jarige Rihanna maakt twee keer kans op de prijs voor beste video van het jaar. In die categorie krijgt de zangeres onder meer concurrentie van Katy Perry, M.I.A. én Gotye. De Belgisch-Australische singer-songwriter kan met de clip van "Somebody that I used to know" ook de prijs voor beste montage winnen.

De Canadese rapper Drake maakt dan weer kans op de prijzen voor beste hiphopvideo en beste mannelijke video. Onder meer Beyoncé en M.I.A. sleepten drie nominaties in de wacht.

De MTV Video Music Awards worden op 6 september uitgereikt in Los Angeles. Tijdens de show zullen artiesten als Alicia Keys en One Direction op het podium staan.