Moeder buurjongen Priscilla meegenomen voor verhoor

In het onderzoek naar de moord op de 17-jarige Priscilla is vanmiddag na een huiszoeking een vrouw meegenomen voor verhoor. Het gaat om de moeder van de 17-jarige buurjongen van het vermoorde meisje. Een eerdere huiszoeking vanmorgen bij een kroongetuige leidde niet tot een doorbraak.

Het was al de derde keer dat de speurders het huis van de kroongetuige doorzochten. Eerder werden zijn auto, zijn gsm en zijn stofzuiger in beslag genomen. De man heeft het meisje kort voor haar dood nog gezien.

Het parket verklaarde na die huiszoeking dat er "geen sprake was van een verdachte". De man is niet opgepakt en er is ook nog geen doorbraak in het onderzoek, luidde het. Vanmiddag kwam die doorbraak er mogelijk wel.

Tijdens een tweede huiszoeking in het huis van de buurjongen van Priscilla werd de moeder van de jongen meegenomen voor verhoor. De speurders namen ook enkele dozen in beslag. De buurjongen zelf bleef thuis na de huiszoeking. Hij was op donderdag 19 juli 's avonds samen met Priscilla en de kroongetuige gezien in een hamburgerrestaurant in Halle. Priscilla werd vorige week vermoord teruggevonden aan de rand van een veld in Dworp.