Patentenzaak Apple en Samsung van start in VS

De langverwachte rechtszaak over patentengeschillen tussen Apple en Samsung in de VS is gisteren van start gegaan in Californië. De Amerikaanse zaak is een voorlopig hoogtepunt in de wereldwijde strijd tussen Apple en Samsung.

De Amerikaanse rechtszaak tussen Apple en Samsung is gisteren van start gegaan met de selectie van de juryleden. Volgens verschillende Amerikaanse media vlogen de advocaten van beide elektronicabedrijven elkaar meteen in de haren.

Apple en Samsung beschuldigen elkaar over en weer van de schending van patenten bij hun smartphones en tabletcomputers. Apple beschuldigt zijn Zuid-Koreaanse concurrent van inbreuk op modelrechten en octrooien van de iPhone en iPad. Samsung beschuldigt Apple dan weer van de schending van patenten op draadloze communicatie.

De twee elektronicabedrijven zijn al een hele tijd verwikkeld in een wereldwijde strijd over de mogelijke schendingen van patenten. De rechtszaak in Californië zou op zijn minst vier weken duren.