Roma lieten een puinhoop achter in Meeuwen

De Romazigeuners die de voorbije weken in Limburg verbleven, hebben in een bos in Meeuwen een puinhoop achtergelaten. Burgemeester Lode Ceyssens is boos en laat een proces-verbaal opstellen.

Gisteren verlieten de zigeuners het terrein aan de N76 in Opglabbeek. Daar ruimden ze alles netjes op. Maar in Meeuwen, waar ze eerder verbleven, hebben ze een bos als openbaar toilet gebruikt. 

"In tegensteling tot wat de zigeuners altijd beweerd hebben, dat ze alles proper en netjes zouden achterlaten, zijn de bosdreven in de buurt één groot openbaar toilet", zegt burgemeester Ceyssens. "Ik ga dat niet in detail beschrijven, maar dat is erg wansmakelijk."

De burgemeester heeft "weinig zin om onze mensen van de buitendienst" dat te laten opruimen. "We gaan zien of we de kosten op iemand kunnen verhalen, maar natuurlijk zijn de zigeuners met de noorderzon verdwenen."