Snoop Dogg heet nu Snoop Lion

Snoop Dogg ruilt hiphop voor reggae. "Ik wil muziek maken waar zowel mijn kinderen als mijn grootouders naar kunnen luisteren", zei hij tijdens een persconferentie in New York. Hij laat zich nu Snoop Lion noemen in plaats van Snoop Dogg.

De Amerikaanse gangster rapper verbleef ruim een maand in Jamaica en zegt dat hij "herboren" is teruggekeerd. Zijn nieuwe reggae-album dat in het najaar uitkomt, heet dan ook niet toevallig "Reincarnated". Snoop Dogg kreeg in Jamaica ook een nieuwe naam: Snoop Lion.

"Ik heb het gevoel alsof ik altijd al een Rastafari ben geweest", zei een erg enthousiaste Snoop Dogg -of liever: Snoop Lion. Toch is hij niet van plan om volledig te kappen met hiphop. "Ik ben het alleen beu, het is niet uitdagend meer", zei hij. "Reggae riep me, het is een frisse wind."

In het najaar verschijnt niet alleen de nieuwe cd, maar ook een documentaire over de ervaringen van Snoop Dogg in Jamaica. De film zal worden voorgesteld op het Filmfestival van Toronto.