Veel nieuwe gezichten op Zonhovense Open VLD-lijst

Een nieuwe verkiezing, een nieuw geluid, moet Open VLD Zonhoven gedacht hebben: de helft van de kandidaten op de lijst zijn namelijk nieuwkomers. Vernieuwing en verjonging zijn dan ook de sleutelwoorden bij Open VLD.

Open VLD heeft momenteel de touwtjes in handen in Zonhoven, in een coalitie met CD&V. Open VLD-burgemeester Johny De Raeve (foto) trekt in oktober opnieuw de lijst voor zijn partij, na hem komen enkele schepenen en gemeenteraadsleden.

Maar de liberalen trekken naar eigen zeggen ook de kaart van de vernieuwing en verjonging. Zowat de helft van de lijst bestaat uit nieuwkomers, laat de partij trots weten. De eerste vinden we terug op plaats 6: Peggy Vanderheyden, zelfstandig uitbaatster van enkele krantenwinkels.

Op 7 staat Frederick Vandeput, ondernemer en nationaal voorzitter Jong VLD. Achter hem staan opnieuw drie nieuwkomers: Bram De Raeve op plaats 8, Céderique Schellis op 9 en Ellen Sterkmans op 10. Ook op 12 en 13 staan twee nieuwkomers: Daphné Hertogs en kapper Kris Knuts.

Een deel van de kandidaten is nog niet bekendgemaakt. De lijst wordt geduwd door ere-burgemeester Marilou Vanden Poel-Welkenhuysen, hoewel die eerder had laten verstaan niet meer op een lijst te zullen staan. De ambitie van Open VLD Zonhoven is duidelijk: opnieuw bestuursverantwoordelijkheid opnemen.

lees ook