Vernieuwing lapt plakverbod aan zijn laars in Dilbeek

Het schepencollege van Dilbeek heeft de lijst Vernieuwing op de vingers getikt omdat die affiches heeft geplakt op gemeentelijke aanplakborden. Er was immers afgesproken dat niet te doen. Piet Ronsijn, de sterke man achter Vernieuwing, spreekt van discriminatie.

De lijst van oud-gemeente- en -provincieraadslid Piet Ronsijn heeft affiches geplakt op gemeentelijke borden, maar volgens een afspraak tussen de politieke partijen mag dat niet. Omdat de lijst Vernieuwing die afspraak niet respecteerde, wordt de partij nu op de vingers getikt.

"We gaan daar geen drama van maken, maar onze gemeentearbeiders zullen de affiches wel weer verwijderen", zegt burgemeester Stefaan Platteau (Open VLD). Piet Ronsijn van Vernieuwing vindt dat het plakverbod een vorm van discriminatie tegen Vlaams Belang is.

"Vlaams Belang, dat op de lijst Vernieuwing staat, is niet akkoord met deze maatregel", zegt hij. "Door het verbod om affiches te plakken op de gemeenteborden, is het voor de partij enorm moeilijk om aandacht te krijgen. Niemand wil immers een verkiezingsbord van Vlaams Belang in zijn voortuin."

lees ook