Bouw Mechelse jeugdinstelling start in najaar

In Mechelen start dit najaar de bouw van een gesloten jeugdinstelling. Er zullen jaarlijks ongeveer 25 jongeren terechtkunnen. Het is de eerste keer dat een stad zelf het initiatief neemt om een instelling te financieren.

De jeugdinstelling komt er aan de Jubellaan en moet tegen eind volgend jaar af zijn. Zo’n 25 Mechelse jongeren zullen er terechtkunnen. Met een intensieve begeleiding en door de ouders er nauw bij te betrekken wordt geprobeerd de jongeren op het rechte pad te krijgen.

“Het belangrijkste is dat die jongeren geen criminele feiten meer plegen, dan vallen er ook minder slachtoffers.”, meldt burgemeester Bart Somers. Hij laat weten dat hij het initiatief nam omdat hij het beu was dat jeugdrechters de jonge criminelen nergens konden plaatsen.

“Het is eigenlijk niet de verantwoordelijkheid van een stad om dit te doen, het is de bevoegdheid van de Vlaamse en federale overheid. Maar we besloten de handen uit de mouwen te steken.”