Dynamische signalisatieborden op E40 naar kust

Er komen dynamische signalisatieborden op de E40 van Brussel naar de kust. De borden moeten de verkeersveiligheid verhogen en de doorstroming van het verkeer bevorderen. Ook in de richting van Brussel werden eerder al signalisatieborden geplaatst.

Veel toeristen, die in de Belgische kust een zomerse vakantiebestemming ontwaren, zullen Vlaams minister van Openbare werken Hilde Crevits (CD&V) bijzonder dankbaar zijn.  Door het plaatsen van dynamische signalisatieborden op de E40 richting kust zal de autoweg voor hen tijdens de zomer immers een veiliger plek worden.

Volgend jaar dan toch, want de dynamische signalisatieborden zullen pas in oktober 2012 in gebruik genomen worden. Begin augustus zullen de borden al wel worden geïnstalleerd. Omdat het plaatsen 's nachts zal gebeuren, moet de E40 tussen Merelbeke en Sint-Denijs-Westrem in de nacht van 7, 8 en 9 augustus afgesloten worden.

Dynamische signalisatieborden maken het mogelijk om in verkeersdrukke periodes de snelheid te harmoniseren en rijstroken af te sluiten. Vlot en veilig verkeer, meer kunnen toeristen op weg naar de kust - en alle andere chauffeurs die de E40 gebruiken - niet wensen.

De installatie van de signalisatieborden zal 4,8 miljoen euro kosten. Eerder werden er ook al borden op de E40 richting Brussel geplaatst.