evA werpt zich op als enige lokale Alkense partij

In Alken is een nieuwe lokale partij opgericht: evA of "echt voor Alken". De partij trekt resoluut de kaart van de Alkenaren en wil naar eigen zeggen enkel voor hen aan politiek doen. De lijsttrekker komt over van Open VLD: schepen Marc Rego.

De Alkenaar heeft dringend nood aan een lokale partij die aan politiek doet voor en door de Alkenaren, meent evA. Naast de klassieke partijen, heeft ook KristalHelder drie zitjes in de gemeenteraad, maar volgens evA is die partij doodgebloed.

“We voelden na de vorige verkiezingen in 2006 dat de Alkenaar nood heeft aan een lokale partij die echt voor Alken aan politiek doet. KristalHelder dat toen deelnam, heeft 6 jaar de Alkenaar niet de stem kunnen geven die ze gekregen heeft. Omdat deze partij vandaag doodgebloed is, willen wij op 14 oktober de Alkenaren een stem geven die echt voor Alken is”, verduidelijkt lijsttrekker Marc Rego.

De 51-jarige Rego is momenteel schepen voor Open VLD, maar stapt dus over naar de nieuwe lokale partij. Hij is overigens niet de enige Rego op de lijst, zijn 59-jarige broer Raymond Rego is ook kandidaat voor evA. "De twee broers hebben elkaar gevonden in de politiek en zullen samen voor een echt Alken gaan", luidt het. De lijstduwer is de 27-jarige Koen Vandenhoudt.

De belangen van de Alkenaren vertegenwoordigen, noemt evA de prioriteit. Werkgelegenheid, sport en veiligheid vormen de rode draad doorheen het partijprogramma. Voorakkoorden wenste evA niet te sluiten: "De kiezer beslist met wie evA de komende zes jaar zal samenwerken."

Meest gelezen