GPS-SP.A biedt Stekene verandering aan

Het kartel van Groen Progressief Sociaal (GPS) en SP.A wil Stekene op een ander spoor zetten. "Wij zijn het alternatief met een visie voor noodzakelijke en haalbare projecten", beweert lijsttrekker Christophe Creve (SP.A).

"Het is tijd voor een meer interactieve politiek", luidt de progressieve gedachte van kopman Christophe Creve. Mireille Meuleman, tweede plaats op de lijst en aanvoerder namens GPS, treedt hem bij. "Wij hebben een visie over hoe we dat willen aanpakken."

Een van de peilers is dan ook "meer inspraak voor de inwoner". "En dat geldt voor om het even welk project", klinkt het bij de partij.

"Wij willen het verschil maken in het realiseren van een jeugdhuis, eventueel op de site van het Zomheruis, eveneens gaan we voor de aankoop van het oud station in Klein-Sinaai. Maar ook de toekomst van onze jeugd mogen we niet uit het oog verliezen", aldus Creve.

De kartellijst is niet te spreken over de opvangcapaciteit voor ouderen. "Nu heeft Stekene evenveel opvangplaatsen als buurgemeente Moerbeke, maar in Stekene wonen drie maal zoveel mensen", zegt Creve. "Ze doen dus drie keer beter dan ons, daar moet dringend iets aan gebeuren."

lees ook