Meer politie nabij klooster van Michelle Martin

De burgemeester van Namen vraagt om een verhoogde aanwezigheid van politie in de deelgemeente Malonne. De vraag komt er naar aanleiding van enkele incidenten aan het klooster dat Michelle Martin zal opvangen na haar voorwaardelijke vrijlating.

Gisterennacht werden op de muren van klooster van de Arme Klaren slogans tegen Michelle Martin aangebracht. Maxime Prévot, de burgemeester van Namen, vraagt om een sterkere aanwezigheid van de politie, "want we merken een toerisme van slecht allooi". Hij laat weten dat de hondenbrigade ter plaatse is en er politieagenten zijn ingezet om het verkeer te regelen.

Dinsdag werden ook brieven afgegeven aan het klooster waarin de ontevredenheid van buurtbewoners stond uitgedrukt. Er zou mogelijk ook gemanifesteerd worden tegen de komst van Martin. De burgemeester laat weten dat er contact is opgenomen met potentiële initiatiefnemers van anti-Martinmanifestaties om deze zo goed mogelijk proberen te omkaderen.

Verder worden de socialenetwerksites goed in de gaten gehouden voor anti-Martinbijeenkomsten. Zo zou er vrijdag om 10 uur op de place du Fond gemanifesteerd worden en zondag om 11 uur in de rue des Monastères.

Cassatie

Het Hof van Cassatie moet zich binnen de dertig dagen uitspreken over het aangetekende beroep van het parket-generaal. Zo lang de uitspraak niet valt, blijft de ex-vrouw van Dutroux in de cel.

Het parket-generaal had 24 uur om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank.