N-VA Brussel "transparant en duidelijk" naar kiezer

N-VA Brussel is klaar met haar lijst voor de lokale verkiezingen in oktober. Uiteraard ziet de partij een belangrijke rol voor de Vlaamse gemeenschap in Brussel. Dat de N-VA van alle Vlaamse partijen de meeste kandidaten heeft, wordt extra in de verf gezet.

Met 15 kandidaten heeft de N-VA van alle Vlaamse partijen de meeste kandidaten op een lijst staan. Andere partijen, zoals Groen, Open VLD en de SP.A vormen één lijst met hun Franstalige evenknie. Volgens de N-VA een belangrijk verschil met hun partij.

Want een stem voor een van de kandidaten van de Brusselse N-VA-lijst komt steeds terecht bij iemand die achter het Vlaamse partijprogramma van de N-VA staat, benadrukt lijsttrekker Johan Van Den Driessche (foto). "Dit is geheel in lijn met waarvoor wij staan: transparant en duidelijk."

Ervaren rotten en een Waal

Op de tweede plaats staat Magda Debrouwer, voorzitter van N-VA Brussel-stad. Ook enkele andere "ervaren rotten" staan op de lijst, zoals Lieven De Rouck op plaats 4 (hij is gewestelijk voorzitter van de N-VA) en parlementslid Paul De Ridder. Hij duwt de lijst.

De 3e plaats is weggelegd voor een Waal: Olivier Godfroid is geboren in Charleroi, maar woont al 13 jaar in Brussel. Hij is ondervoorzitter van N-VA Brussel-stad en voelt zich naar eigen zeggen goed bij "de Vlaamse aanpak", zo liet hij enkele maanden geleden optekenen bij Brusselnieuws.be.

N-VA Brussel-stad heeft ook speciale aandacht voor de deelgemeenten Laken, Haren en Neder-Over-Heembeek en koos er daarom voor om ook mensen uit die gemeenten op de lijst te plaatsen, althans uit twee van de drie. In Laken zijn dat Johanna Luykx en Stefan De Roo, in Neder-Over-Heembeek Rachel Vander Mosen en Tom Voncken.

Daarnaast heeft de N-VA geprobeerd om kandidaten te vinden met ervaring in diverse gebieden. Maar het kernthema is natuurlijk de "belangrijke rol van de Vlaamse gemeenschap in Brussel". "Geloofwaardigheid, Vlaamse aanpak en voet bij stuk houden waar nodig", daar wil de partij voor staan en gaan.

“Wij bepleiten een kordate aanpak van grootstedelijke problemen, structurele hervormingen, een politieke cultuur gebaseerd op transparantie en een samenleving gebaseerd op vrijheid en verantwoordelijkheid", zegt Van den Driessche.

lees ook