Negende journalist opgepakt in operatie Tuleta

Er is gisteren alweer een Britse journalist opgepakt in het onderzoek naar het inbreken in computers. News International heeft intussen bevestigd dat het om een journalist van The Sun gaat.

De Britse politie heeft gisteren een 37-jarige man opgepakt in operatie Tuleta, het onderzoek dat zich focust op computerhacking door journalisten. News International heeft bevestigd dat het om een journalist van The Sun gaat.

De journalist van The Sun werd gisteren gearresteerd voor het gebruiken van informatie verkregen door gestolen mobiele telefoons. De man werd intussen op borgtocht vrijgelaten.

Operatie Tuleta is een van de drie parallelle onderzoeken naar het afluisterschandaal binnen de Britse pers. Bij de onderzoeken wordt vooral gefocust op de kranten van mediamagnaat Rupert Murdoch, maar ook andere media worden tegen het licht gehouden.