Nieuwe foto van dader zelfmoordaanslag Burgas

Het Bulgaarse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft computer-gegenereerde beelden verspreid van de kamikaze die vorige maand zeven mensen doodde bij een aanslag op een Israëlische toeristische bus op de luchthaven van Burgas, aan de Zwarte Zee.

Het gezicht op de beelden is volgens minister van Binnenlandse Zaken Tsvetan Tsvetanov gecreëerd op basis van de reconstructie van de overblijfselen van de dader. Hij vraagt iedereen die informatie heeft over de dader om daarover contact op te nemen met de politie. 

Tot nu toe hebben de politiediensten de dader nog niet kunnen identificeren en hopen dat via de nieuwe beelden nog wel te kunnen. 

Bij de aanval op de luchthaven Burgas kwamen op 18 juli naast de dader en de buschauffeur vijf Israëlische toeristen om het leven. Volgens Israël zit Iran achter de zelfmoordaanslag.