Tranen van geluk door uitvoering laatste wens

"Geef de serveerster van ons pizzarestaurant een fooi. En dan bedoel ik geen gewone fooi, maar een fooi van 500 dollar." Die zin stond geschreven in het testament van de op 7 juli overleden Aaron Collins. Voor zijn broer Seth was een ding duidelijk: hij moest en zou zijn laatste wens uitvoeren.

Nauwelijks 3 weken na zijn 30e verjaardag jaar stierf Aaron (foto) onverwacht. Voor Seth was het een uitgemaakte zaak dat hij de laatste wens van zijn broer zou uitvoeren. Twee dagen na zijn dood plaatste hij een blog online waarin hij zijn verhaal uit de doeken doet.

"Aaron was het type mens dat er bijzonder veel plezier in schepte om met onverwachte gebaren mensen te verrassen", schrijft Seth. Hij geeft het voorbeeld van hoe zijn broer na een onwaarschijnlijk slechte bediening, de serveerster toch een fooi schenkt van 50 dollar. "Mijn broer was er immers van overtuigd dat zulke dingen voor altijd zullen bijblijven."

Op de blog deed Seth een oproep om de 500 dollar in te zamelen, zodat hij een serveerder of een serveerster gelukkig kan maken. "Door zijn levensstijl heeft hij ons weinig geld nagelaten, daarom staan we open voor donaties. Elke som die we ontvangen, besteden we volledig aan zijn laatste wens", aldus Seth.

Na nauwelijks enkele uren was de kaap van de 500 dollar bereikt. Het gezin trok naar het bewuste pizzarestaurant en daar werd de laatste wens van de overleden jongeman ten uitvoer gebracht. De serveerster is zwaar onder de indruk en geëmotioneerd. Haar dankbaarheid drukt ze onder meer uit door de broer van Aaron een stevige knuffel te geven.

Hoewel de laatste wens hierdoor was ingewilligd, bleven de donaties binnenstromen. Na een goeie week werd maar liefst 19.000 dollar verzameld en aan het einde van de maand stond de teller, mede dankzij Facebook en de berichtgeving in de media, op maar liefst 50.000 dollar, goed voor in totaal 100 fooien van 500 dollar.

En de familie Collins houdt woord, want de voorbije week zijn ze blijven fooien geven aan de verbaasde maar zielsgelukkige serveersters in tal van Amerikaanse restaurants. Alle video's van de voorbije drie weken werden op YouTube gezet, alwaar ze stuk voor stuk massaal worden bekeken.

"Wij zijn iedereen ongelooflijk dankbaar", schrijft Seth op zijn blog. "Hopelijk zijn jullie een beetje geraakt door de vele emoties die te zien zijn in de filmpjes. Zonder jullie steun hadden we zijn laatste wens niet kunnen realiseren. Ik ben er zeker van dat Aaron overdonderd zou zijn mocht hij zien wat we allemaal hebben gedaan."

lees ook