Triggerfinger sluit eerste dag Casa Blanca

In de schaduw van de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem is het muziekfestival Casa Blanca van start gegaan. Het festival duurt vier dagen en is helemaal gratis. Op de eerste dag waren er 20.000 bezoekers voor o.a. Intergalactic Lovers, De Mens en Triggerfinger.

Casa Blanca is een van de weinige zomerfestivals die helemaal gratis zijn. Toch slagen de organisatoren erin om het publiek een aantrekkelijke affiche met een pak grote namen voor te schotelen.

De inkomsten komen van sponsors, van de drankenverkoop, maar ook van bezoekers die steunbandjes kopen. Voor 30 euro kunnen zij als het ware als VIP's het festival bezoeken: ze krijgen een parkeerplaats, drank- en eetbonnetjes.

Op de eerste dag van het festival kwamen er 20.000 mensen naar Hemiksem. De wegen naar Hemiksem en Schelle zaten vanavond al helemaal dicht en ook de parkeerplaatsen rond het festivalterrein waren volzet.

De eerste festivaldag werd op het hoofdpodium afgetrapt door Gepetto & The Whales, de jonge band die een mix van folk en country speelt en bekend is van het radiohitje "Juno". Ook De Mens trad op, voor headliner Triggerfinger. In de Marquee speelden Intergalactic Lovers, terwijl er ook een podium is waarop comedy wordt gebracht.

Donderdag is ook nog vooral rock-getint met o.a. The Scabs en Therapy, vrijdag is er plaats voor meer dansbare muziek van o.a. Daan en Dimitri Vegas & Like Mike. Zaterdag is een familiedag die wordt ingezet door Kapitein Winokio, maar waarop ook Ozark Henry, Lady Linn en Heather Nova geprogrammeerd zijn.