Vandalen verzetten zich tegen klassieke muziek in Kortrijk

In het Begijnhofpark in Kortrijk hebben vandalen de kabels van enkele boxen doorgeknipt. De geluidsboxen staan er om klassieke muziek af te spelen. Het stadsbestuur hoopt met dit "experiment" de hangjongeren te verjagen.
"We laten ons niet intimideren door dat soort vandalisme"

Gisterennacht werden de geluidskabels van enkele boxen doorgesneden, waardoor de klassieke muziek in het park niet zo luid meer klinkt. Burgemeester Stefaan De Clerck betreurt het incident. “We zullen alles herstellen en we gaan door, want we kunnen ons niet laten intimideren door dat soort vandalisme.”

Sinds 18 juli wordt er klassieke muziek afgespeeld in het Begijnhofpark. De Clerck probeert hiermee andere mensen naar het park te trekken en de overlast van hangjongeren te verminderen. “Het is pure gezelligheid”, liet hij toen nog weten.