Vlamingen vormen front in Kraainem

Alle Vlaamse partijen in Kraainem zullen een blok vormen op 14 oktober. De Vlamingen willen zo "binnenbreken" in de huidige Franstalige meerderheid. Luk Van Biesen (foto) trekt de lijst die, net als in 2006, Open zal heten.

Bij de vorige stembusslag in 2006 behaalden de Franstaligen nog een absolute meerderheid. De lijst Union de Francophones, kortweg Union, kaapte zeventien zetels weg en Open eiste er zes op.

Nu klinkt de Vlaamse eenheidslijst alvast strijdvaardig. "Alle Vlamingen zijn verenigd op één lijst. Wij willen binnenbreken in het bestuur."

Zowel CD&V, Open VLD, N-VA, Groen als SP.A zullen de handen in elkaar slaan. Welke kandidaten er op de Open-lijst zullen staan, wordt later deze maand bekendgemaakt. "Wij zullen gezonder en beter besturen", aldus Van Biesen.

lees ook