Waarom vissen met granaten geen goed idee is

Wie gaat vissen, doet dat meestal in een zeer rustige omgeving. Geen lawaai, geen drukte om je heen, kortom, ontspannen kijken naar het water. Twee Russen kozen voor een andere methode, een methode die hen bijna het leven kostte.

Op de beelden, die in korte tijd honderdduizenden kijkers haalden op LiveLeak en nu stilaan ook YouTube veroveren, is te zien hoe twee Russen vis willen binnenhalen met behulp van een granaat. Het ding wordt na enkele seconden in het water gedropt, waarna het meteen explodeert. Het bootje wordt door elkaar geschud en beide mannen vliegen door de krachtige schok een flinke meter achteruit. Als bij wonder houden ze geen verwondingen over aan hun visavontuur.

Over de precieze omstandigheden is niet veel bekend. Mogelijk gaat het om een filmopname die uit de hand is gelopen, want de mannen lijken te wachten op instructies van iemand met een megafoon. De reacties op YouTube stromen binnen, gaande van "vanavond zullen ze zalm eten...gerookte zalm", tot  "zo te zien is veiligheid geen prioriteit."

lees ook