"Zelfs in de hemel heeft Whitney zin voor humor"

De een zijn dood is de ander zijn brood. Al kwam het voordeel dat Ikenna Amaechi uit het plotse overlijden van Whitney Houston haalde, wel uit een erg onverwachte hoek. Tijdens een uitzending van het CNN-praatprogramma van Piers Morgan kwam toevallig in een reeks van foto’s van de diva de foto van Amaechi, terwijl hij Houston imiteerde, aan bod. De blunder werd wereldnieuws en sinds die 11e februari stromen de aanbiedingen voor optredens binnen. Zo vertelde de Duitser, met Nigeriaanse roots, enkele dagen geleden aan de nieuwswebsite The Local.

De drag queen herinnert zich het "incident" nog alsof het gisteren was: "Het eerste wat ik dacht, was: "Wat een vreselijke fout om te maken!" Ik kijk soms naar het praatprogramma van Morgan, zeker die keer omdat LL Cool J over de dood van Whitney kwam praten. Ze lieten vijf foto’s van haar zien, en de derde, dat was ik! Het moet wellicht ontzettend beschamend voor de programmamakers zijn geweest, te weten dat er zoveel mensen aan een dergelijke show meewerken."

"Ik dacht: "Hé, wacht eens. Nee, ik ben toch niet dronken en niet aan de drugs. Misschien word ik door een beroerte getroffen." Ik kon het gewoon niet geloven."

"Whitney met piemel. Onnozel"

"Mijn moeder reageerde met: "Zelfs in de hemel heeft Whitney zin voor humor. Zie wat ze voor jou gedaan heeft." Voor mij is het de grootste verdienste die je kan krijgen: ik op CNN getooid als mijn grote heldin. Ik ben heus een van haar grootste fans, dus welke eer kan groter zijn voor een imitator?" Over zijn idool zegt hij nog op zijn website: "Toen ik haar voor het eerst hoorde zingen, was ik sprakeloos. Ik kon het niet geloven."

"Dat de entertainmentwebsite TMZ mij omschreef als "Whitney Houston met een piemel" vond ik onnozel. Wat een goedkope grap", voegde hij er op de nieuwssite Focus aan toe.

Uiteindelijk leverde de extra bekendheid hem nieuwe optredens op, tot in New York toe. "Ik heb nooit meer werk gehad dan nu. Mijn telefoon staat de hele tijd roodgloeiend. Vooral ook om mijn kant van het verhaal te horen. Het is verbazingwekkend wat voor een reactie er geweest is." Ook wordt hij voortdurend gevraagd mee te stappen in gay prides.

Amaechi bracht in 2009 een eigen versie van Whitney’s Olympische hymne voor Seoel: