Autodieven met dure smaak in het Gentse

In het arrondissement Gent zijn de afgelopen week bij verschillende inbraken 7 dure Duitse wagens gestolen. De politie verdenkt een Noord-Franse bende. Vooral gemeenten langs snelwegen worden geviseerd.

De modus operandi is telkens dezelfde: de dieven breken in in woningen die in de buurt van de snelweg liggen, gaan aan de haal met waardevolle spullen en de (dure) auto die voor de deur staat. Bij de inbraken wordt geen geweld gebruikt.

De federale politie vermoedt dat de diefstallen en inbraken het werk zijn van een Noord-Franse dievenbende. Woningen in De Pinte, Deinze, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Aalster kregen de bende al over de vloer.

De politie raadt eigenaars van dure wagens aan hun voertuig in een afgesloten garage te parkeren en de nodige voorzorgen te nemen om inbraak te voorkomen.