Boeing maakt noodlanding na botsing met vogel

Een Boeing 737 heeft een noodlanding moeten maken nadat het toestel gebotst was tegen een grote vogel, vermoedelijk een gans. De vogel heeft een gigantisch gat geslagen in de neus van de Boeing. Toen de piloten dat zagen, hebben ze zo snel mogelijk het toestel aan de grond gezet.

De botsing gebeurde toen de Boeing 737 van United Airlines aan het afdalen was richting de luchthaven van Denver. De botsing zelf hebben de piloten niet gezien, maar ze zagen wel dat er grote schade was aan de neus van het toestel. Ook de snelheidsindicator werkte niet meer. Daarom hebben ze beslist om een noodlanding in te zetten. De passagiers bleven ongedeerd.

"Gelukkig raakte de vogel enkel de neus, omdat die geen cruciale elektronische apparatuur bevat", zegt Steve Cowell, luchtvaartexpert en zelf piloot, in The Daily Mail.

Experts van het Smithsonian Instituut in Washington zullen de resten van de vogel onderzoeken om te bepalen over welke vogel het precies gaat.

Een botsing met een vogel of een ander dier is niet ongewoon. De laatste jaren is het aantal botsingen sterk gestegen. In 1990 waren er 1.793 botsingen in Amerika, tegenover 9.622 in 2010. In 97,2 procent van de gevallen ging het om een vogel die tegen een vliegtuig botste.