David Attenborough werkt met Björk aan film

De Britse documentairemaker David Attenborough en de IJslandse zangeres Björk werken samen aan de documentaire "Attenborough and Björk: The nature of music". De documentaire gaat over de evolutie van muziek.

David Attenborough is de stem en maker van veel bekroonde natuurdocumentaires die al decennialang worden uitgezonden op de Britse openbare omroep BBC. Zijn nieuwe documentaire met Björk maakt hij voor de commerciële zender Channel 4.

"Attenborough and Björk: The nature of music" is de werktitel van het project. David Attenborough (foto links) zal in de film vooral focussen op muziek in de natuur. Björk onderzoekt de invloed van de mens en techniek in de evolutie van muziek.

Pulse Films gaat het project produceren. Het productiebedrijf heeft veel ervaring met muziekprojecten. Pulse Films maakte in het verleden "No distance left to run" over de Britse band Blur en "Katy Perry: Part of me 3D".