Facebookaandelen duiken onder de 20 dollar

De duikvlucht van de aandelen van de sociaalnetwerksite Facebook is nog niet ten einde. Vandaag zakte de koers voor het eerst onder de 20 dollar. Bij de beursintroductie werd het aandeel aangeboden voor 38 dollar.

Op de eerste handelsdag steeg het aandeel zelfs korte tijd tot 45 dollar, maar het begon daarna aan een vrije val tot 19,82 dollar. Het aandeel sloot af op 20,04 dollar. Verschillende analisten vragen zich af of Facebook wel in staat is via advertenties voldoende geld op te halen.

Daarnaast dreigt er binnenkort nog een grote hoeveelheid aandelen op de markt te komen. Vanaf 16 augustus kunnen vele Facebookmedewerkers hun aandelen voor een totale waarde van 271 miljoen dollar van de hand doen. In het najaar kunnen er nog een 1,4 miljard dollar aan aandelen op die manier op de markt komen. Dat doet de waarde van de aandelen mogelijk nog zakken.