Japans trio wandelt 13.000 km om wereld te bedanken

Drie Japanners, onder wie iemand van 71 jaar oud, hebben een jaar lang meer dan 13.000 kilometer gewandeld om de wereld te bedanken voor hun steun aan de slachtoffers van de ramp in en rond Fukushima.

Het trio begon aan zijn immense reis op 25 juni 2011 in Parijs. Vandaag, meer dan een jaar en 13.350 kilometer later, zijn ze aangekomen in de Japanse hoofdstad Tokio. Daar werden ze door honderden enthousiastelingen ontvangen.

Bedrijfsleider Kenichi Hatori (71; foto), zijn zoon Akihito (28) en Takenobu Sugama (50) wandelden gemiddeld 40 kilometer per dag, zes dagen per week. Zo doorkruisten ze veertien landen. De wandelaars werden permanent gevolgd door een vrachtwagen met het opschrift (in het Engels en het Frans): "Dank voor uw welwillendheid voor Japan".

Op 11 maart 2011 vond een hevige aardbeving plaats voor de oostelijke kust van Japan. Een verwoestende tsunami was het gevolg. De kerncentrale van Fukushima werd door de aardbeving en de tsunami zwaar beschadigd. 20.000 mensen lieten het leven.