Killing Joke-frontman Jaz Coleman is verdwenen

Jaz Coleman, de frontman van de Britse rockband Killing Joke, is verdwenen. "Hij is zonder aankondiging vertrokken en heeft met geen van de groepsleden contact opgenomen", aldus de band op Facebook. "We zijn allemaal erg bezorgd."
Coleman in actie met Killing Joke op Dour in 2009

Killing Joke stond gepland om in het Verenigd Koninkrijk een tournee van 5 dagen te doen met The Cult en The Mission, van 11 tot 16 september. Onlangs raakte bekend dat de concerten in kleinere zalen zouden plaatsvinden dan aanvankelijk gepland, waarna Coleman in een bericht op Facebook de 2 bands beledigde en zei dat de tournee geannuleerd was.

Coleman blijkt dat vernietigende bericht zonder overleg met de bandleden online te hebben gezet. De andere muzikanten melden dat ze "diep beschaamd zijn en de optredens nog altijd willen doen".

"We doen er alles aan om de tour te laten doorgaan en onze vermiste zanger terug te vinden. We zijn allen heel erg bezorgd over zijn welzijn", staat er ook, want geen van de bandleden heeft recent nog contact gehad met Coleman. Of de tournee nu nog zal plaatsvinden, is dan ook twijfelachtig.

Killing Joke werd opgericht eind jaren 70. In de postpunkperiode begin jaren 80 beleefden ze hun grootste successen. Nog maar enkele maanden geleden brachten de Britten hun 15e album uit: "MMXII".