LDD Plus gaat voor "radicale politieke vernieuwing"

LDD Plus heeft de belangrijkste plaatsen ingevuld op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober in Zottegem. De partij koppelt "politieke ervaring" aan "het talent van gedreven nieuwkomers" en staat naar eigen zeggen als enige partij voor een "radicale politieke vernieuwing" in de gemeente.

Helemaal bovenaan op de lijst van LDD Plus staat de 30-jarige Bruno Cheyns. Hij wordt gevolgd door de 55-jarige Marleen Verbrugge uit Erwetegem.

Verbrugge is andersvalide en heeft "een belangrijke bijdrage geleverd aan onze standpunten over de toegankelijkheid van ons stadscentrum en het nijpend tekort aan faciliteiten voor mensen met een handicap", aldus de partij.

De 29-jarige financieel adviseur Nico Harboort sluit de top drie af, geen onbekende in de Zottegemse politiek. "Als provinciaal bestuurslid van LDD, heeft hij zowel bij de regionale verkiezingen van 2009 als bij de federale verkiezingen van 2010 de kleuren van de Vlaamse libertaire partij verdedigd."

Harboort werkte voor zijn partij aan een "geloofwaardig alternatief" voor de financiële en budgettaire situatie van de gemeente Zottegem. Het nieuwe bestuur zal volgens hem een "gezond evenwicht tussen besparingen en investeringen" moeten vinden.

"Geen oude krokodil als lijstduwer"

Frederik Matthijs wordt de lijstduwer van LDD Plus. Met zijn 20 jaar is hij meteen ook de jongste kandidaat op de lijst. "Een bewuste keuze. We willen af van het beeld dat een lijstduwer per definitie een oude politieke krokodil moet zijn, die enkel als doel heeft de minder populaire kandidaten een duwtje in de rug te geven. In de plaats daarvan willen we jongeren de kans geven om zich te lanceren in de actieve politiek."

LDD Plus gaat naar eigen zeggen met een "origineel en doordacht programma" naar de verkiezingen, opgesteld na een "toestroom aan nieuwe ideeën". De partij hoopt met haar lijst een "radicale politieke vernieuwing" in de Zottegemse politiek op gang te brengen.

lees ook