Man beëindigt leven na pestgedrag op werk

Een 49-jarige gemeentearbeider uit Sint-Genesius-Rode is uit het leven gestapt na pesterijen op het werk. Dat zou blijken uit de afscheidsbrief die de man achterliet. Schepen Anne Sobrie reageerde geschokt op de zelfdoding.

De 49-jarige gemeentearbeider stond bekend als een gemotiveerde en goedlachse medewerker. Hij werkte al jarenlang in het cultureel centrum van Sint-Genesius-Rode.

De man zou een einde aan zijn leven gemaakt hebben vanwege pesterijen op het werk. In zijn afscheidsbrief schrijft hij ook dat het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode niets ondernomen zou hebben om het pestgedrag te verhinderen.

Schepen Anne Sobrie reageert geschokt. "De gemeentediensten, de gemeentesecretaris en ikzelf, wij weten echt van niets", zegt Sobrie. "Het ligt me dan ook bijzonder zwaar dat de man in zijn brief ons zou "bedanken" voor het niet optreden".

Het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode wacht nu op de resultaten van het gerechtelijk onderzoek dat intussen is gestart. Voor de opvang van de collega's van de man wordt psychologische bijstand voorzien.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan dag en nacht gratis en anoniem bellen naar de Zelfmoordlijn op 02-649.95.55 of bij Tele-Onthaal op 106. De Zelfmoordlijn is ook via het internet bereikbaar voor een chatgesprek.