Manu De Rons terug van weggeweest op liberale lijst

In Brussel is Manu De Rons weer kandidaat voor Open VLD, na jaren van afwezigheid. De Rons was gedurende 29 jaar gemeenteraadslid in de stad Brussel, waarvan zes jaar als schepen. Twaalf jaar geleden nam hij afscheid van de gemeentepolitiek. Hij staat nu op de 47e plaats van de tweetalige lijst MR-Open VLD.

”Het is tijd voor verandering in Brussel", motiveert De Rons zijn terugkeer. "Er moet dringend meer aandacht komen voor veiligheid en kwaliteitsvol onderwijs. Ook in mijn "dorp" Heembeek staat er veel op het spel, bijvoorbeeld de toekomst van het lokale cultureel centrum. Daarom is een Heembeekse stem in de gemeenteraad onontbeerlijk.”

De Rons is intussen 67 jaar, maar dat is volgens hem geen beletsel. "Ik ben van de vorige generatie, van de vorige eeuw zelfs, maar in Brussel is zeker 60 procent van de kiezers ook van de vorige eeuw. Het is belangrijk dat zij ook vertegenwoordigd zijn", zegt hij in een interview met TV Brussel.

Zijn 47e plaats op de lijst vindt hij prima. "Als je weet dat mijn oud-burgemeester Francois-Xavier De Donnéa op 48 staat en europarlementslid Frederique Ries lijstduwer is. Ik bevind mij in goed gezelschap." De Rons wil met zijn aanwezigheid de lijst vooral versterken en de jongeren op die lijst steunen. “Met mijn ervaring wil ik de lijst steunen. Ik sta helemaal achter het project van Els Ampe."

lees ook