Martine Tanghe keert terug op 3 september

VRT-Journaalanker Martine Tanghe keert op 3 september terug. Ze was 10 maanden niet te zien op het scherm door borstkanker. Tanghe wordt ook een van de gezichten van de verkiezingsprogramma's.

In november vorig jaar verdween Tanghe even van het scherm. Op 3 september gaat ze opnieuw aan de slag. "Ze is nu voldoende hersteld om weer aan het werk te gaan", luidt het in een persbericht.

Martine Tanghe zal binnenkort dus haar functie als ankervrouw van "Het journaal" van 13 uur en 19 uur opnieuw opnemen. "Gesterkt door de vele steun- en sympathiebetuigingen tijdens haar revalidatieperiode zal ze snel weer het vertrouwde "Journaal"-gezicht worden dat ze altijd al is geweest."

Het Journaalanker wordt ook een van de gezichten van de verkiezingsprogramma's in de aanloop naar 14 oktober. Op de verkiezingsdag zelf zal ze de grote live-uitzending presenteren. Een taak die Tanghe bij vorige verkiezingen ook steevast op haar nam.

Tanghe was in het verleden nauw betrokken bij de strijd tegen kanker. Ze was meter van "Kom op tegen kanker" en in 2007 voerde ze mee campagne om het bewustzijn over borstkanker te vergroten.