N153 afgesloten door waterlek in Herentals

Op de Poederleesesteenweg (N153) is gisteravond een waterlek ontstaan door een breuk in de waterleiding. De watermaatschappij heeft het wegdek moeten openbreken om het lek te herstellen.

De rijweg werd meteen na het vaststellen van het lek volledig afgesloten in beide richtingen. Ondertussen is 1 rijrichting weer open, maar in de richting van de E34 en richting Lille blijft de rijweg voorlopig afgesloten. Het probleem situeert zich tussen de Olympiadelaan nabij de Herentalse ring en de Lichtaartseweg (N134). Er is plaatselijk een omleiding.

De buurtbewoners hebben nooit zonder water gezeten omdat watermaatschappij Pidpa de watertoevoer anders had geschakeld. Bij het terugschakelen zullen de buurtbewoners allicht weinig hinder ondervinden, zegt Danny Van den Bergh van de brandweer van Herentals.

"De waterdruk zou overal in orde moeten zijn. Het kan wel gebeuren dat op plaatsen waar de waterstroom omgekeerd is, er eventjes vuil water uit de kraan stroomt. Als dat zo is, moeten de mensen gewoon het water laten stromen totdat er weer zuiver water uit de kraan komt."