Oprichter "Stop De Oven" op lijst N-VA Kampenhout

De geplande verbrandingsoven op Kampenhout-Sas is een heet hangijzer in de Kampenhoutse politiek. De N-VA verzet zich er al enkele jaren tegen. Door de medeoprichter van de vzw Stop De Oven een belangrijke plaats te geven, zet de partij haar verzet kracht bij.

Eind 2011 diende het bedrijf Recovery Energy een bouwvergunning in voor een afvalverbrandingsoven in Kampenhout. Recovery Energy zou er jaarlijks 150.000 ton afval willen verwerken.

Maar alle partijen in de gemeenteraad zijn tegen de bouw van de oven. Zo ook de N-VA. Om dat verzet kracht bij te zetten, plaatst de partij een van de oprichters van de vzw Stop De Oven op haar lijst: Stefan Vandevenne (foto), en wel op plaats 3. Vandevenne is ook voorzitter van Natuurpunt Kampenhout.

De N-VA-lijst wordt, net zoals in 2006, getrokken door lokaal voorzitter Rudi Van Ingelgom. Dirk Quisthoudt zal de lijst duwen.

Ook heel wat Kampenhoutse jongeren krijgen van de partij "de kans om hun politieke talenten te ontplooien". Volgens Van Ingelgom beschikt N-VA Kampenhout "over voldoende kennis en bestuurskunde om vanaf de volgende legislatuur de gemeente Kampenhout mee te besturen".

De speerpunten van N-VA Kampenhout liggen vooral op het gebied van mobiliteit, verkeersveiligheid, betaalbaar wonen en zorg voor het milieu.

lees ook