Penthouse van Frank Sinatra te koop in New York

In New York staat een riant appartement te koop dat in de jaren 60 het eigendom was van zanger Frank Sinatra. Wie het luxueuze stulpje wil overnemen, moet zo'n 6,3 miljoen euro neertellen.
Het penthouse van Sinatra is op de bovenste 2 verdiepingen van dit gebouw.

Sinatra (kleine foto) kocht het penthouse in Manhattan eind jaren 50. In de jaren 60 hield de wereldberoemde crooner er veel van zijn beruchte feestjes. Onder meer president John F. Kennedy, actrice Marilyn Monroe en kunstenaar Andy Warhol zijn te gast geweest in het appartement met uitzicht op de East River.

"Het is perfect voor iemand die wil entertainen, gasten ontvangen en feesten organiseren", luidt het bij het makelaarskantoor. Maar de flat op de 22e en 23e verdieping in het gebouw is met een vraagprijs van meer dan 6 miljoen euro ook erg kostelijk.

Sinatra verkocht het eigendom in 1972 aan zijn persoonlijke dokter. Na diens dood ging het in 2008 over naar een rijke verzekeringsmagnaat, die knapte het penthouse, dat intussen in verval was geraakt, weer op.